هل رياضه رفع الأثقال (الحديد /الجيم) تؤثر او توقف النمو كنت عند دكتور عظام وقالي انها هتوقف النمو دورت على النت لقيت العكس ولقيت دكاتره بتقول ان...

رقم الاستشارة الطبية: 39083
تاريخ الاستشارة: 22 فبراير 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 192
زائر
هل رياضه رفع الأثقال (الحديد /الجيم) تؤثر او توقف النمو
كنت عند دكتور عظام وقالي انها هتوقف النمو دورت على النت لقيت العكس ولقيت دكاتره بتقول ان دي خرافه قديمه واشاعات وكلام غير صحيح
ومن ساعه ما بدأت العب طولي بيزيد عادي موقفش ولا حاجه

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
عظام

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، تؤثر رياضة رفع الأثقال إذا تم أداؤها بطريقة خاطئة فتؤدي الي التأثير علي العمود الفقري سلبا وعلي المفاصل وحدوث تامل الغضاريف بين العظام نتيجة الضغط علي العمود الفقري
الأفضل أداء هذه التمارين تحت إشراف مدرب خاص وكذلك الاهتمام بتمارين الاستطالة فهي تعمل علي اصلاح الخلل من الضغط علي الفقرات مع رفع الأثقال وتعمل علي استقامة العمود الفقري وزيادة طول العضلات واكتساب الطول