انا عندي 24 سنه و عندي الذبابه الطائرة في العين بقالي...

رقم الاستشارة الطبية: 97868
تاريخ الاستشارة: 7 يناير 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 54
زائر
انا عندي 24 سنه و عندي الذبابه الطائرة في العين بقالي حوالي سنه ونص ولسه مراحتش وكشفت اكتر من مرة والدكاترة قالولي ان عيني كويسه وانها ممكن تروح بس مراحتش هل فيها خطر علي عيني علي المدي البعيد؟ والمفروض اكشف كل فترة ولا اعمل ايه

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
الذبابه الطائرة ده تشبيه او مصطلح بيطلق علي اجسام صغيرة تسبح في الجسم الزجاجي او vitreous العين وهو سائل زلالي يشبه كرة السليكون ودة الذي يعطي للعين شكلها الكروي وبيحافظ علي الشبكيه ملتصقه بهذه الكرة من الداخل ولو انقطع او انفصال هذا السائل بيؤدي لانفصال الشبكيه
اما بالنسبه للاجسام السابحه فلها اسباب عديدة هي تعرض للشمس وخبطات ع العين وممكن ارتفاع الضغط الشديد والمفاجيء والتقدم في العمر
ارجو كشف نظر وكشف قاع عين وقياس ضغط العين لمعرفه السبب وارجو اخذ
ocuguard
كبسولة فيتامينات معززة للعين لمده شهر