ظهور اسهال دهني ثم ألم بالبطن و بدأ يزداد و يقل الوزن...

رقم الاستشارة الطبية: 98101
تاريخ الاستشارة: 18 يناير 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 85
زائر
ظهور اسهال دهني ثم ألم بالبطن و بدأ يزداد و يقل الوزن بسرعة و عملت تحاليل للتأكد من حساسية بعض الاطعمة و كانت النتيجة تشير الى السلبية بحسب كلام الطبيب ثم عملت منظار قولون و كان الشكل العام لا مشكله فيه و مع اخذ عينات من جدار الامعاء و تحليلها تبين وجود التهاب ميكروسكوبي بالأمعاء (التهاب ليمفاوي) و وصفلي الطبيب Ecmasonide 9ml/g (budesonide) و ارتحت جدا بشكل مؤقت و بعد كده اكتشفت ان عندي جرثومة معدة ضعيفة بحسب التحليل و اخدت الدوا الخاص بيها و هو عبارة عن مضاض حيوي لمدة اسبوعين تقريبا و للحقيقة محللتش تاني بس بعدها بعدة شهور رجع الالم تاني رحت للدكتور كتبلي اكماسونيد تاني لمدة ع شهور و محستش غير بتحسن بسيط و بعد انتهاء فترة العلاج باكماسونيد رجع الالم تاني
اتمنى حد يفيدني بتفاصيل عن
- سبب الالتهاب الليمفاوي (بيهاجم ايه بالظبط في الامعاء)
- و اززاي اقدر اعالج الالتهاب او حتى اثبط الالتهاب بحيث يتم امتصاص الاكل و استرد شيئ من قوتي
- مع ملاحظة ان الفيتامينات الكاملة زي فيتاماكس بلس و كيروفيت بتزود الوجع مش عارف السبب
- هل المفروض كل فتره اخد فيتامينات عن طريق الوريد ؟ لاني حاسس ان نقص الفيتامينات لفترة طويلة ممكن يسبب بعض الاضرار الدائمة
مع ملاحظة ان اخذ 1000 ملج فيتامين سي فوار vitacid C plus لمدة 5 ايام متتالية على سبيل المثال بيحسن حالتي جدا و بيديني احساسي بالقوة بشكل مبالغ فيه، ايه السبب؟

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
مهندس برمجيات
الحالة النفسية
زي الفل
تشخيص الطبيب
lymphocytic colitis

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
lymphocytic colitis
ممكن يكون سببها حساسيه ضد منتجات القمح او سكر اللبن وطبعا لتاكيد التشخيص يجب منع تناول هذه المنتجات تماما لمده اسبوعين ولو تحسنت الحاله ستعرف انك لديك حساسيه من هذه الاطعمه وممكن سبب اخر يكون التهاب القولون بسبب الامراض المناعيه مثل القولون التقرحي بمرض كرون او مرض اخر اسمه القولون التقرحي لكن الحقيقه غالبا قد تم استبعادهم عن طريق المنظار الذي عملته وطلع سليم ولم تظهر فيه اي من هذه الامراض
هناك اسباب اخرى الحقيقه كثيره للبراز الدهني هو ممكن يكون التهاب قولون بسبب طفيليات مثل الجارديا وده سيتم استبعاده عن طريق عمل تحليل براز
وتابع معنا