نشاط فى المبيض جامد والبويضه فى اليوم العاشركبيره عن حجمها الطبيعى مع العلم انى بتابع عشان كان فى اكياس وأريد أن احمل دلوقتى مفيش اكياس بس...

رقم الاستشارة الطبية: 44315
تاريخ الاستشارة: 2 يونيو 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 237
زائر
نشاط فى المبيض جامد والبويضه فى اليوم العاشركبيره عن حجمها الطبيعى مع العلم انى بتابع عشان كان فى اكياس وأريد أن احمل دلوقتى مفيش اكياس بس البويضه حجمهاكده والدكتور بيقولى انى ارجع اخدمنع الحمل تانى عشان اقلل نشاطه واناعايزه احمل مع العلم أن الدوره قطعت شهربعدنااستخدمت حبوب جينيراوبقالى شهرين مش باخدونهارده عاشريوم من الدوره ومش باخد حاجه

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
ربه منزل
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا
تشخيص الطبيب
نشاط فى المبيض جامد والبويضه فى اليوم العاشركبيره عن حجمها الطبيعى مع العلم انى بتابع عشان عندى كان فى اكياس وأريد أن احمل دلوقتى مفيش اكياس بس البويضه حجمهاكده

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
يجب أن نفرق بين بويضه كبيرة والكيس الوظيفي و تكيسات المبايض
يجب أن نتاكد أن هذه بويضه كبيرة وليست كيس في المبيض يحتاج لازاله بالجراحه

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، يجب استمرار متابعة حجم الحويصلة بالاستمرار في النمو مكونة كيس بالمبيض ام انطلاق البويضة وحدوث التبويض
استمرار نمو حويصلة كبيرة الحجم قد يسبب حدوث تكيس بالمبايض وذلك يؤخر حدوث الحمل
لذلك فان راي الطبيب باستعمال جينيرا لتعديل نشاط المبايض وعلاج التكيسات سوف يؤدي لتاخير الدورة بنفس وقت تأخيرها بسبب التكيسات ولذلك فإن الحل المثالي استعمال هذه الأقراص
يجب عدم استعمال منشط التبويض مهما كانت الظروف في هذه الحالة تجنبا لحدوث فرط تنبيه المبيض وهو من المضاعفات الخطيرة