نحافه والغده بتحرق سعرات حراريه كتير

رقم الاستشارة الطبية: 2102
تاريخ الاستشارة: 17 يناير 2020
أجوبة: 4 / مشاهدات: 585
زائر
انا شهيتى كانت مفتوحه جدا مهما اكل مكنتش بتخن راحو احد صديقاتي يقولون لى ان هناك برشام لزياده الوزن اسمه ترايكتين وديكسازون اخذت منهم لمده شهر وصار وزنى يزيد وكان حسنى ممتلى بس للاسف بعد أن بطلت اخذ البرشام رجع وزنى قل تانى شهيتى مسدوده مش زى الأول

الجنس
أنثى
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا يوجد
زائر
اريد حاجه لزياده وزنى وتكون مضمونه ومارجغش لسه بعدها او اتخن بزياده اوى بعدها

من خلال كلامك فوزنك مناسب لطولك جداً وعموماً أنصحك بعدم استخدام أي أدوية لزيادة الوزن وأن تتبعي الطرق الطبيعية من أكل متوازن وممارسة رياضة يومية فالرياضة تستهلك سعرات وتزيد الشهية للطعام وبالتالى يزيد الوزن.

الديكسازون هرمون كورتيزون لا يجب تناوله الا تحت اشراف طبي .. يجب عمل تحليل cbc
Tsh
Free T4
واخذ العلاج اللازم اذا كان هناك خلال في النتائج.
وضرورة المتابعة مع طبيب تغذية واتباع نظام غذائي عالي السعرات.. وممارسة الرياضة حيث تعمل علي زيادة الكتلة العضلية

اولا الوزن مناسب بالنسبه للطول المذكور وللتأكد من سلامه الغده الدرقيه وعدم تأثيرها على معدلات الحرق يرجى عمل تحاليل tsh و t3 و t4 ويرجع منع تعاطى الادويه المذكوره لما لها من اثار جانبيه فهى عباره عن كورتيزون ومضادات للهيستامين تعمل على حبس الماء فى الجسم وتضر بالكبد
لزياده الوزن طبيعيا وبطريقه صحيه يرجى اتباع نظام غذائى صحى ومتوازن غنى بالبروتين والالياف والفيتامينات وممارسه الرياضه بانتظام لزياده الكتله العضليه وفتح الشهيه