مند خمس سنوات حيث كان عمري 16 سنة عملت رجيم قاسي لمدة شهرين او ثلاثة فقدت من خلاله 20كغ وأكتر حيث امتنعت عن الاكل ابدا بعدها اصبح عندي

رقم الاستشارة الطبية: 59663
تاريخ الاستشارة: 16 مايو 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 77
زائر
مند خمس سنوات حيث كان عمري 16 سنة عملت رجيم قاسي لمدة شهرين او ثلاثة فقدت من خلاله 20كغ و أكتر حيث امتنعت عن الاكل ابدا بعدها اصبح عندي تساقط شعر رهيب و اصبح خفيف جدا و ترقق كذلك الدورة الشهرية قلة حيث كانت 5 او 6 ايام اصبحت يوم او يومان الان عمري 22 ولا زال شعري خفيف جدا لم يعد ينمو ابدا حتى في الطول حاله يزداد سوء بالمناسبة شعري كااااان كثيييييف و طويل جدا اريد معرفة هل يستطيع ان يعود شعري مثل قبل و ماذا يجب علي فعله من تحاليل

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
الطول
01.60
الوزن

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
طبعا ممكن يعود شعرك للسابق ان شاء الله واحسن كمان بس اهم حاجه نعرف سبب سقوط الشعر ايه سبب سقوط الشعر ممكن يكون انيميا وممكن يكون نقص عناصر مثل الزنك و الكبريت فممكن ناخذ فيتامينات مركبه وتحسن الموضوع وفي سبب ثاني ممكن يكون كسل في الغده فلازم نعمل تحليل تي اس اتش وطبعا لازم نشوف في انيميا ولا لا بالتحليل صوره دم كامله ونشوف مخزون الحديد كويس ولا قليل لان الشعر بيعتمد في نموه على الحديد وفيتامين دال كمان لو ناقص بيعمل مشكله وبيؤدي لسقوط الشعر لازم كمان تاكلي وجبات متوازنه فيها دهون مفيده وزي اوميجا 3 مثلا وخضار والفواكه ومنتجات الاسماك وتقللي من المقليات والدهون الضاره والسمن الصناعي ثانيه ان ممكن يكون السقوط ده بسبب اكتئاب او مشكله نفسيه
العلاج
Perfectil قرص يوميا لمده ٣ شهور
Davalindi تركيز ١٠٠٠ مجم قرص يوميا
واستخدمي السبع زيوت من العطار لدهان الشعر وابتعدي عن الصبغه والكي