لو سمحت جوزي عنده بروز في القفص الصدري ( صدر حمامه ) ومأثره جدااا عن نفسه وبيتعب كتير والم شديد في قلبه هل فيه حل أو أي عمليه تتعمل وده ممكن...

رقم الاستشارة الطبية: 56337
تاريخ الاستشارة: 8 مارس 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 89
زائر
لو سمحت جوزي عنده بروز ف القفص الصدري ( صدر حمامه ) ومأثره جدااا عن نفسه وبيتعب كتير والم شديد في قلبه ، هل فيه حل أو أي عمليه تتعمل ، وده ممكن يأثر ع قلبه او ع الصمام زي ما دكاتره كتير قالت

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
موظف
الحالة النفسية
كويسه
أمراض مزمنة
مش موجود
أدوية مستخدمة
دواء لعلاج القلب مسكن عند اللزوم
تشخيص الطبيب
انه هيحتاج تغير صمامه

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
Pectus carinatum أو صدر الحمامه هو بروز شديد في عظام القفص الصدري ممكن يولد به الطفل وممكن يظهر في سن البلوغ حيث نمو العظام يكون سريع
ويؤثر فعلا علي المريض نفسيا بسبب الشكل وممكن يكون له آثار علي وظائف القلب والجهاز التنفسي
يوجد حلول عديدة وان شاء الله تنفع
منها ارتداء دعامه الصدر والظهر ومنها ممارسه رياضه تبني عضلات الصدر ومنها الجراحه