كنت بحشي ضرسي حشو عصب وأثناء الحشو انكسر الفايل في نص العصب والدكتور حاول بخروجه معرفش فوسع جنب الضرس علشان يعرف يوصل العصب وينضفو وعايز يقفل...

رقم الاستشارة الطبية: 58138
تاريخ الاستشارة: 14 أبريل 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 205
زائر
كنت بحشي ضرسي حشو عصب وأثناء الحشو انكسر الفايل في نص العصب والدكتور حاول بخروجه معرفش فوسع جنب الضرس علشان يعرف يوصل العصب وينضفو وعايز يقفل الحشو والفايل جوه الضرس ده هل غلط وهيسبب اضرار ليا ارجو من حضراتكم الرد

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
سكر
أدوية مستخدمة
علاج سكر
تشخيص الطبيب
قالي الدكتور عادي لو فضل الفايل اهم حاجه التنضيف هل ده صحيح وعايز يقفل حشو علي الفايل المكسور

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
اهلا بك
اذا كان الطبيب قد اكمل تنظيف العصب ونزعه وتنظيف الجذر جيدا ثم حصل انكسار للفايل وهو في نهايه العمل فممكن تركه لانه مصنوع من ماده عازله لكن لنفرض انه كان في بدايه العمل ويريد ان يغلق الضرس بحشو نهائء على الفايل ولم يستكمل تنظيف وازاله العصب
فسوف تنمو البكتيريا وخاصه انه يوجد جسم غريب بالمكان وسوف يؤدي الى خراج ثم ينتهي الامر بخلع الضرس
فالافضل محاوله ازاله الفايل
وان لم يستطع يجب ان ينظف الجذر جيدا ويغسله بالكلور المخفف او المواد البديله التي يستخدمها اطباء الاسنان حاليا لغسيل الجذور
وبعد ذلك يغلق عليه ويكتب لك مضاد حيوي ومضاد للبكتيريا اللاهوائيه واذا حدث خراج بالضرس فلا مفر من ازاله الضرس كله