كنت عايزه اسأل لو انا الانميا عندي قليله من زمان كانت 6...

رقم الاستشارة الطبية: 98012
تاريخ الاستشارة: 14 يناير 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 64
زائر
كنت عايزه اسأل لو انا الانميا عندي قليله من زمان كانت 6 ووصلت ل 9 وعملت بذل ونتيجته اني عندي كسل ف النخاع الشوكي وخدت علاج ساندميون لمده سنه وفيتامينات معاه وبعمل تحاليل كل شهر بشوف مستوي الساندميون في الدم وبعمل صوره دم وفعلا الانميا زادت بس في شهر قلت فيه مكنتش بنتظم فيه علي الفيتامينات لازم بعد السنه اعمل بذل تاني عشان اعرف العلاج جاب نتيجه ولا لا ولا مش لازم ؟

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لا يوجد
الحالة النفسية
كويس
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
ساندميون وفيتامينات
تشخيص الطبيب
كسل في النخاع الشوكي
التعديل الأخير:

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
طبعا تقصدي نخاع العظم
bone marrow
وليس النخاع الشوكي spinal cord
لان نخاع العضم هو الذي تتكون فيه خلايا الدم الحمراء والبيضاء والصفائح الدموية
ولو انتي زرعتي خلايا جذعيه في النخاع فيجب تستخدمي دواء sandimmun
علي طول لانه بيثبط تكوين اجءام مضادة من جسمك ضد النخاع المزروع
وبالنسبه لادوية الحديد والفيتامينات كمليها
وتابعي مع طبيب امراض الدم
ولا اعتقد انك محتاجي تعملي بزل نخاع تاني