السلام عليكم لو سمحت انا بقالي 7 شهور اصحي الصبح ادخل...

رقم الاستشارة الطبية: 64534
تاريخ الاستشارة: 6 ديسمبر 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 105
زائر
السلام عليكم
لو سمحت انا بقالي 7 شهور اصحي الصبح ادخل الحمام التبرز بيبقي طبيعي وبعدها اضطر ادخل تاني والبراز بيبقي غير متشكل وبعدها بنص ساعه ادخل تالت والمشكلة دي مزعجه بالنسبالي وممكن بعد الغداء ادخل رابع بيبقي كمية قليلة جدا عملت منظار قولون والنتيجة طبيعي عملت تحاليل غدة درقية وحساسية جلوتين وصورة دم ومزرعة كلهم كويسين تحليل البراز كان فيه اميبا واخدت العلاج المظبوط ومفروض راحت علم اعاني من مثانة عصبية واخد دواء سوليفيناسين هل يوجد حل لهذه المشكلة وهل دواء سوليفيناسين هو سبب دخول الحمام المتكرر خصوصاً في الصباح

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
طبيعة العمل
تاجر
الحالة النفسية
مكتئب بسبب هذه المشكلة
أمراض مزمنة
مثانة عصبية
أدوية مستخدمة
سوليفيناسين
تشخيص الطبيب
قولون عصبي وطبيب اخر عسر هضم

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
غالبا مشكلتك هي قولون عصبي
irritable bowel syndrome
وهذا مرض يحدث فيه تشنج وتوتر في العضلات اللاراديه بالقولون فيؤدي الي كسلها واضطرابها وتراكم الغازات والمغص
مع تغير في طبيعه البراز وزياده او نقص عدد مراته وعدم انتظامها
والتوتر النفسي وبعض الاطعمه تزيد الامر سوءا
العلاج
هو البعد عن التوتر النفسي والاكلات التي تفاقم الاعراض
وخذ
librax قرص مرتين لمده ٥ ايام