كتلة وخروج سائل من الثدي المفطوم

رقم الاستشارة الطبية: 16126
تاريخ الاستشارة: 20 نوفمبر 2020
أجوبة: 1 / مشاهدات: 495
زائر
انا كنت برضع بنتى من الثديين الثدى الشمال حصله تشققات حول الحلمة والتهب ومعرفتش ارضع منه واخدت اوجمنتين ومرهم وبنتى رفضته بعد كده ففطمتها من الثدى الشمال وبرضعها من ثدى واحد ولكن بعد كده فى الثدى المفطوم ظهرت حاجة مدورة هى مبتوجعش وبتتظفلت لما بمسكها وبعد الفطام بشهر لما بضغط عليه بيفرز سائل لونه بين اللون الاصفر والشفاف اثناء الرضاعة بستعمل حبوب ميكرولوت

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
حبوب ميكرولوت

Dr. Gihan Anwar

استشاري باطنة عامة وأمراض روماتيزم ومناعة
بالغالب الكتله هذه هي تحجر بالغدد اللبنيه بعد الفطام تحتاجين لعمل كمادات دافئه عليها واقراص الفنترن مضاد الالتهاب
بالنسبه لافراز الثدي سائل يعتبر هذا طبيعي طالما انك لا زلت ترضعين وان هرمون الحليب مازال مرتفع عندك طبيعي ان يفرز سائل من الثدي المفطوم حتى بدون رضاعه من الطفل