مساء الخير ابني هيكمل ١٧ سنه يناير القادم طوله ١٥٨ و...

رقم الاستشارة الطبية: 64548
تاريخ الاستشارة: 7 ديسمبر 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 62
زائر
مساء الخير
ابني هيكمل ١٧ سنه يناير القادم طوله ١٥٨ و طولي انا ١٥٤ و والده ١٧٢ عملنا اشعه علي الرسغ اثبتت ان عمره العظم مطابق لسنه و للاسف العظام اغلقت تماماً و تحاليله كلها كويسه جدا مفيش فيها مشاكل ماعدا نقص في فيتامين D هل كده توقف عن الطول تماما ام لسه لحد عمر ٢١

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
ممكن استطاله الذكور الي عمر ٢١ سنه لكن طالما الغضاريف الموجودة بنهايات العظام الطويله تحولت الي عظام فلن يحدث استطاله للاسف
وبالنسبه للطول التقريبي الذي كان من المفترض ان يصل له ابنك هو ١٧٦سم
وذلك تقريبيا بحساب طول حضرتك وطول الاب وجمعهما والقسمه علي ٢ ثم اضافه ١٣ علي الناتج