قبل سنتين ابتدت عضلاتي توجعني وتتشنج ولما روحت لدكتور العظام شخصني انه نقرس اداني فوار يوريفين وكوليشيسين وانتيكوكس وخدتهم والألم خف كتير بس رجع...

رقم الاستشارة الطبية: 43710
تاريخ الاستشارة: 22 مايو 2022
أجوبة: 3 / مشاهدات: 557
زائر
قبل سنتين ابتدت عضلاتي توجعني وتتشنج ولما روحت لدكتور العظام شخصني انه نقرس ،،اداني فوار يوريفين وكوليشيسين وانتيكوكس وخدتهم والألم خف كتير بس رجع تاني وكنت باخدله الانتيكوكس بس عشان يسكن ،،وكنت ف امتحانات ومعرفتش اعيد الكشف تاني ،،دلوقتي لما آكل لحمه او اي حاجه بروتينها عالي الحمض يترسب ف مفاصل ايدي وكوعي الشمال واليمين لدرجه اني مبعرفش افردهم فرده كامله ، جربت امنع الأكل ده عشان جسمي ميوجعنيش بس برضو بيوجعني حتى لو مكلتش حاجه او بذلت مجهود ،،وايدي بتترعش واعصابي الطرفيه ف ايدي اتأثرت ،،حللت النقرس من شهر ونص لقيته 5.9 والمفروص دي نسبه كويسه صح ؟ انا وزني ٩٣ وطولي ١٧٣ ،،هل لو خسيت الموضوع هيتحسن ؟ انا ف ألم طول الوقت والله ولما بيزيد جامد بضطر اخد الانتيكوكس ومحرومه من أكل بحبه كتير ، فيه علاج ولا اي اللي عندي اصلا ومعجزني وانا ف السن ده ؟

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالب
الحالة النفسية
معتدله
أمراض مزمنة
نقرس
أدوية مستخدمة
أنتيكوكس ، فوار يوريفين ، وبجرب شريط فيبيوريك
تشخيص الطبيب
نقرس

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
شكواك غالبا مش بسبب نقرس
لكن ممكن ترسب نواتج تكسير البروتين تزود مشكلتك
ارجو تحليل rf و anaو anticcp و antidsdna و esr و crp وasot و صورة دم و فيتامين د و كالسيوم و فيتامين ب ١٢ و اشعه dexa

Dr Samah Mosaad

أخصائي باطنة
النقرس نسبته قلت مع العلاج ولكن عليك بالتقليل من اللحوم الحمراء والبقوليات مثل الفول والاكل يكون صحي بحتوى على الكثير من الفواكه والخضروات الغنية بالمعادن والفيتامينات وعليك بعمل اشعة على المفصل و صورة دم كاملة ومعامل الألتهاب ووظايف كلى للاطمءنان ويمكنك استخدام فيتازنك ك ومليجا ق مرتين يومياً وريباريل ق ثلاث مرات يومياً وموف جيل دهان والبعد عن التوتر والقلق ومراجعةالطبيب وربنا يعافيك

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، الأعراض قد تكون بسبب انواع اخري من التهاب المفاصل قد يكون بسبب ترسب حمض اليوريك بالمفصل ، تحليل serum uric acid وحده لا يمكن الاعتماد عليه ولابد من عمل فحوصات اخري كتصوير المفصل بالموجات فوق الصوتية (دوبلكس) أو اخذ عينة من السائل الزلالي بالمفصل وتحليلها للتأكد من وجود ترسبات املاح اليورات
تقليل الوزن بالتأكيد يساعد علي تحسين الاعراض