فقرات الظهر مكسورة ومتحركة

رقم الاستشارة الطبية: 6498
تاريخ الاستشارة: 27 أبريل 2020
أجوبة: 2 / مشاهدات: 542
زائر
والدتي فى فقرتين فى ظهره مكسورين وفقره تالته متحركه تحت بتلبس حزام بقاله شهر بس الجديد دلوقتى ان كانت بتتحرك كويس دلوقتي حركته بقت بطيئه ومش بتعرف تحرك رجله كويس
والنوم بقا متعب له
سوال كمان هو الافضل انه تنام على جانبه ولا ظهره ولا تقعد اكتر ولا تتحرك ولا ايه الاحسن
ومشكله رجله ايه العلاج له

الجنس
أنثى
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
الضغط
هذه حالة تستدعي عمل رنين مغناطيسي على الفقرات المصابة والمتابعة مع مختص جراحة عظام وعمود فقري للكشف وتقييم الحالة وتقرير العلاج ولا يصح الإنتظار أو تناول أدوية بشكل عشوائي

Dr. Tarek Abdelaziz

استشاري تخدير (في ذمة الله)
يجب عمل اشعه مقطعيه على العمود الفقرى لتحديد اماكن الفقرات المصابه ومعرفه مدى تأثيرها او ضغطها على الحبل الشوكى والاعصاب المحيطه لتأثيرها بالفعل على امكانيه الحركه وقظ يحتاج الامر الى تدخل جراحى لتثبيت الفقرات فى مكانها الصحيح مع مراعاه عدم التحرك كثيرا او بذل اى مجهود عنيف ويرجى عدم اهمال الامر والاخذ برأى الطبيب المختص