عودة ارتفاع نسب هرمونات الغدة الدرقية بعد ان كانت طبيعية

رقم الاستشارة الطبية: 45085
تاريخ الاستشارة: 15 يونيو 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 312
زائر
كان لدي زيادة في افراز الغده الدرقيه ثم أصبحت النسب طبيعية وأقفت العلاج
لكن بعد ١٠ سنين تقريبا رجعت الزياده تاني في افراز هرمونات الغده الدرقية
هل يوجد خطورة كبيره
وما هى جرعه الكاربيمازول
ببدأ بالسرعه الكبيره وبعد كدا تقل ولا العكس
وشكرا

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الوزن
طبيعة العمل
محاسبه
الحالة النفسية
كويسه
أمراض مزمنة
الغده الدرقيه النشطه
أدوية مستخدمة
كاربيمازول وانترال
تشخيص الطبيب
طالب اشعه تليفوزنيه وبيقول هتحتاج عمليه علشان رجعت تانى

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
لا يجب أن تاخذي نفس علاج التعب الاول بدون فحوصات جديده لأن ممكن تكون طبيعه المرض مختلفه هذه المرة يعني ممكن يكون التهاب أو ورم أو مرض مناعي يدعي graves disease
يجب كشف جراحه للتأكد أنه لا يوجد نتوءات أو اورام بالغدة ويجب عمل اشاعه عاديه لو في ورم
وعمل تحليل tsh و t3 و t4 و tpo وصورة دم وesr

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، هناك أسباب لارتفاع نسب هرمونات الغدة من إجراء الفحوصات التالية لتشخيص نوع الاضطراب والتمكن من علاجه
Tsh , free t3 , t4
TPO Ab, thyroglobulin igm
Thyroid ultrasound
لايجب تناول العلاج من تلقاء ذاتك بدون تشخيص سليم اولا