عندي جيوب التهاب في الجيوب الانفية مش بيخليني اتنفس كويس والنفس دايما بيقبا سخن وبيبقا فيه انسداد في الانف وريحة النفس مش حلوة ورحت لكذا دكتور...

رقم الاستشارة الطبية: 44305
تاريخ الاستشارة: 2 يونيو 2022
أجوبة: 3 / مشاهدات: 277
زائر
عندي جيوب التهاب في الجيوب الانفية مش بيخليني اتنفس كويس و النفس دايما بيقبا سخن و بيبقا فيه انسداد في الانف و ريحة النفس مش حلوة و رحت لكذا دكتور و مفيش فايدة البخاخة بستخدمها يدوب ساعة او نص ساعة و يروح مفعولها فاهكون شاكر لحضرتك لو تقدر تقولي عي علاج كويس و شكرا

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
تشخيص الطبيب
التهاب في الجيوب الانفية

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
ممكن يكون في انحراف حاجز انفي أو تضخم تربينات الأنف يجب تقييم الحاله بالكشف بمنظار الانف
العلاج
اوجمنتين ١جم قرص كل ١٢ساعه ٥ ايام
الفنترن قرص ٣ مرات لمده اسبوع
نيزونكس بخاخ كل ١٢ساعه لمده شهر

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، الأعراض تشير الي وجود عدوي بكتيرية بالجيوب الأنفية مصاحبة للحساسية المزمنة
يحب عمل أشعة مقطعية علي الجيوب الأنفية لتأكيد التشخيص ووجود افرازات قد تحتاج للإزالة عن طريق البذل
يجب تناول العلاج التالي
Emoxclave 1gm قرص مرتين بعد الاكل
Rhinocort 64 بخة في كل فتحة أنف مرتين يوميا
Kokast 10mg قرص قبل النوم
Levohistam 5mg قرص ثلاث مرات
Betallerge قرص واحد يوميا بعد الغذاء
Zinc acid كبسولة مرتين يوميا

Dr Eslam Mohamed

طبيب ممارس عام
يجب عمل رنين على الانف لاستبعاد وجود حاجز أنفى أو لحميه تتسبب فى تراكمات البكتريا، يجب التقليل من استخدام بخاخات الكورتيزون حيث أنها تزود فرص البكتريا ويمكن استخدام قطاره من محلول ملح للتنظيف مع استنشاق البخار