عندي انتفاخ في الوجه بسبب الكورتيزون هل هناك دواء استطيع اخذه من الصيدليه بدون استشاره طبيه لتقليل التورم والانتفاخ كم من المده يختفي التورم...

رقم الاستشارة الطبية: 60946
تاريخ الاستشارة: 8 يوليو 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 159
زائر
السلام عليكم
عندي انتفاخ في الوجه بسبب الكورتيزون هل هناك دواء استطيع اخذه من الصيدليه بدون استشاره طبيه لتقليل التورم والانتفاخ
كم من المده يختفي التورم ويرجع الشكل الطبيعي بدون ادويه هل ممكن يرجع ام لابد من تناول دواء وهل الليزر او الاسعار مفيد التورم والانتفاخ افيدونا

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
مكتب
الحالة النفسية
متوسطه
أمراض مزمنة
لايوجد
أدوية مستخدمة
كنت استخدم كورتوروب ثم فيربس ثم قللت الجرعات الكورتوروب
تشخيص الطبيب
الوجه القمري

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
اهلا بك
مفيش علاج تاخديه ينزل الورم لان الورم ده بسبب حجز الصوديوم والسوائل في الجسم
والتورم ده حيخف لوحده لما تتوقفي عن الكورتيزون
لكن حاولي تقللي الملح في أكلك لان الملح مكون من صوديوم
وقللي الدهون وقللي الوزن بصفه عامه
لان الكورتيزون كمان بيرفع سكر وضغط