عندي امساك مزمن

رقم الاستشارة الطبية: 23108
تاريخ الاستشارة: 27 أبريل 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 505
زائر
عندي امساك مزمن بقالي سنين كتير والفتره الاخيره بقي عندي اغلب اعراضه او كلها مبعرفش اعمل حمام مره واحده يعني مبعملش الحمام كله بدخل فاليوم ممكن 4مرات كل ده في حمام واحد ولازم استخدم ايدي ولازم حزق كتير جدا ومبقاش بيجيب نتيجه فابضطر استخدم ايدي مخدتش ملينات قبل كده خدت حاجات طبيعيه وتأثيرها ضعيف مش بتحرك اوي وبخاف اعمل رياضه فالبيت اعملها غلط بالنسبه للاكل والشرب فاباكل واشرب زي الناس عادي واللي حواليا اكلهم مفهوش الياف ومش زيي فاعايزه اعرف السبب

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا يوجد غير الامساك
أدوية مستخدمة
بيوتبن ورويال فيت جي
تشخيص الطبيب
لم ازر

Dr. Basmah El Said

أخصائي باطنة
أنصحكي بتناول وجبات خفيفة وتجنب الأكلات الدسمة والمقلية والحراقة والشاي والقهوة والنسكافيه والإكثار من تناول الفاكهة والخضروات الغنيه بالألياف مثل البرتقال والتفاح والجرجير والإكثار من شرب الماء والسوائل الدافئة المهدئة للقولون مثل الكمون المغلي والبابونج والينسون وأخذ دايجستين أقراص قرص بعد الأكل كل ٨ ساعات و لاكتيولوز شراب معلقة كبيرةة كل ٨ ساعات.