عندي الهالات السوداء مسببالي احراج ومشكله تقريبا اي حد يشوف عيني يقولي انت بتشرب حاجه وكده وحاولت اعالجها كتير بس مفيش فايده مع العلم انها مكنتش...

رقم الاستشارة الطبية: 36851
تاريخ الاستشارة: 9 يناير 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 293
زائر
عندي الهالات السوداء مسببالي احراج ومشكله تقريبا اي حد يشوف عيني يقولي انت بتشرب حاجه وكده وحاولت اعالجها كتير بس مفيش فايده مع العلم انها مكنتش معايا من صغري يعني مش وراثه هي ظاهره جدا لاي حد ومش عارف الحل

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالب

Dr Marwa Ibrahim

وعليكم السلام ورحمه الله وبركاته ، الهالات السوداء تحدث لاسباب عديدة ، الاصابة بالانيميا ، ارهاق العين المستمر مع كثرة النظر في التلفاز او الكمبيوتر ، التدخين ، كثرة تناول المنبهات ، قلة النوم ، الضغط النفسي وكثرة التفكير
يجب عمل التحاليل الاتية
Complete blood picture
Stool analysis
كما يجب الامتناع عن التدخين اذا كنت مدخنا والابتعاد عن المدخنين قدر الامكان ، الاهتمام بإراحة العين واغماضها كل ربع ساعة لمدة دقيقة
كذلك الاهتمام بجودة وعدد ساعات النوم والاهتمام بتناول غذاء صحي وكثرة شرب الماء لحماية الجلد من الجفاف والاصابة بالشحوب