عمليه جراحه لخياطه وتر في الاصبع

رقم الاستشارة الطبية: 28003
تاريخ الاستشارة: 6 أغسطس 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 1470
زائر
انا كنت من ٢٣ يوم متعور في صبعي السبابه و روحت المستشفى اخيطه الدكتور لقي وتر مقطوع خيطه وركب لي قطعت جبس وقالي اني اثني كف ايد للوراء بمساعده يدي الاخري حتي ينشف ولف عليه روباط ضغط وروحت لدكتور خارجي قالي اعمل اشاعت رنين عملتها الاشاعه طلع فيها ان في عمليه جراحه والوتر متخيط بشكل جيد ان دلوقتي عايز اعرف اعمل ايه انا خايف لصبعي ميرجعش زي الاول اعمل ايه انا بقالي ٢٣يوم علي العمليه في الجبس لسه الدكتور قالي متحولش تحرك ايدك لحد منفك الجبس بعد ٦اسابيع

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
تشخيص الطبيب
قالي تعالي بعد اما يعدي ٦ اسابيع علشان دا علشان فك الجبس ويقولي اعمل ايه

Dr Yasser Gomaa

استشاري الجراحة العامة
أهلا بحضرتك...

عند وجود خياطه لوتر مقطوع فإنه يجب وضع اليد في جبيره لمده 4 أسابيع حتي يلتئم الوتر.. وبعد فك الجبس يبدأ العلاج الطبيعي لهذا الأصبع لكي يبدأ الوتر في التحريك ولكن بحذر في البدايه ومع عده جلسات يرجع الأصبع الي حركته الطبيعية وكذلك يكون الوتر قد تعافي..