علاج قطع فى الغضروف

رقم الاستشارة الطبية: 35847
تاريخ الاستشارة: 18 ديسمبر 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 325
زائر
والدي لا بيعانى من اى امراض كنا بنلعب كوره وبعدها اتخبط فى ركبته فحس بألم فعملنا اشعه طلع قطع فى الغضروف هل فيه حل انه يتعافى بدون جراحه وهل لو عملنا جراحه هل هيرجع زى الاول ويمارس حياته طبيعى ولا هيحصل نتائج سلبيه مع الوقت

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
طبيعة العمل
موظف

Dr Dina Hamdy

طبيب باطنة
تحياتي لك
لايمكن تحديد نوع الاصابه دون ارسال الاشعه لتحديد نوع العلاج المناسب هل القطع صغير ويمكن علاجه بالتدخل الدوائي والعلاج الطبيعي ام انه قطع كبير ويضعب علاجه مع زياده الأعراض وصعوبة الحركه وكثره الألم..
وفي هذه الحاله نقوم بالتدخل الجراحي بواسطة منظار الركبه وعمل ام خياطه للقطع او ازلة للقطع علي حسب حالة المريض...

ويتم بعدها عمل جلسات العلاج الطبيعي للعمل علي تحسين الحركه حتي تعود الي ماكانت عليه...

مع تمنياتي لكم بالصحه والعافيه

Dr Heba Salaheldin

أخصائي رعاية
عليكم السلام ورحمة الله
يفضل عمل اشاعه علي مفصل الركبه لتحديد حجم القطع اذا كبير يحتاج للتدخل الجراحي بمنظار الركبه والعلاج الطبيعي بيفيد في عودة الامور لطبيعتها بعد العمليه