علاج تليف الرحم للفتاة العذراء

رقم الاستشارة الطبية: 21526
تاريخ الاستشارة: 14 مارس 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 2277
زائر
انا مريضه ذئبه حمراء وعندي مشاكل في الكلى بقالي اكتر من 20 سنه حصلي نزيف جامد والطبيب المعالج حولني لدكتوره نسا عملولي اشاعه وقالولي عندي تليف على الرحم والعلاج عمليه بس ماينفعش علشان انا لسه بنت بنوت وانا تقريبا مش هتجوز بسبب مرضى والنزيف بيبقى معاه وجع جامد ببقى هموت هل ياترى هفضل بالوجع ده لو معملتش عمليه ولا فيه علاج غير العمليه ارجوكم عايزه حل يريحني انا تقريبا بموت من الوجع كل يوم

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
الزائبه الحمرا
أدوية مستخدمة
السيليبت والكورتيزون
تشخيص الطبيب
نسا

Dr. Gihan Anwar

استشاري باطنة عامة وأمراض روماتيزم ومناعة
يتوقف علاج تليف الرحم على حجم التليف و نسبه بطانة الرحم السليمه
و القرار في ذلك هو قرار طبيب النسا المختص
و العلاجات قد تكون دوائيه مثل هرمونات و ادويه للنزيف
او استئصال الورم فقط مع الاحتفاظ بالرحم نفسه
و لن يؤثر ذلك على كونك عذراء لان الاستئصال من البطن
او قد يكون العلاج باستئصال الرحم كاملا لو الاورام متعددة و حجمها كبير للغايه