بعد اذنكم ظاهر فصوابع ايدي زي برقايق لونها ابيض شفافة...

رقم الاستشارة الطبية: 64635
تاريخ الاستشارة: 14 ديسمبر 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 136
زائر
بعد اذنكم ظاهر فصوابع ايدي زي برقايق لونها ابيض شفافة كدة وصغيرة اوي اوي عاملة زي نقطة بيضا شفافة بس اما بدوس بضوافري بحس بيها زي الجلد وعاملة زي النقطة البيضا وفي الغالب مش ظاهرة غير لو دققت اوي
هل دا سنط ؟ ولا ممكن يكون اي؟
وهل محتاج علاج مع العلم ايدي بتتعرض للصابون كتير وبغسلها كتير اوي؟؟؟

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لا اعمل
الحالة النفسية
ليست جيدة
أمراض مزمنة
لا الحمد الله
أدوية مستخدمة
لا
تشخيص الطبيب
لم اذهب

المرفقات

  • IMG_4649.jpeg
    IMG_4649.jpeg
    170.1 KB · المشاهدات: 25

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
غالبا هذه زوائد دهنيه
تسمي.verruca alba
لكن طبيب الجلديه يؤكد لنا التشخيص باستخدام المكبر dermoscope
ولا يجب عليك ان تغسلي يدك بافراط لان الجلد له توازن معين خلقه الله لا يجب اننا نغير منه باستخدام مواد كيماويه واساسا ماء الصنبور به كلور بيوضع به من أجل معالجته
وهذا يضر طبعا بالجلد
بالاضافه الى ان غمس اليد او الجلد بصفه عامه في الماء لفترات طويله وبشكل متكرر يسبب هذه الحاله ويسبب جفافها وتشققها بعد ذلك

التعديل الأخير: