ضيق متكرر في النفس مع شعور بوجود كتلة على الرئتين

رقم الاستشارة الطبية: 31583
تاريخ الاستشارة: 9 أكتوبر 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 217
زائر
انا عندى ١٣ سنة ومن السنة اللى فاتت تقريبا بدأت احس بضيق في النفس كان الاول الكلام دا بيحصلى كل ساعتين تلاتة وبعدها بقا كل ساعة وحاليا بقا كل خمس دقايق او دقيقتين.

بابا كلم دكتور معرفة قاله خليها تاخد شهيق وزفير بس انا مبقدرش اخد نفسى عشان اخد شهيق وزفير لما اتنفس زفير بحس فساعتها بشعور حلو ان مفيش فيا حاجة بس لما اخلص تنفس برضوا بيرجع تانى وبحس دايما ان فى كتلة على صدرى والرئتين وبالذات الرئة الشمال

انا بجد نفسى تقولولى الحل او عندي ايه عشان اعرف على الاقل عشان انا خايفة يكون كانسر فى الرئة

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
عاطل
الحالة النفسية
عادية
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد
تشخيص الطبيب
لم ازوره

Dr Mohammed Farag

أخصائي طب الطواريء
ضيق التنفس له أسباب كثيرة ، وواضح من الشكوى أنها مزمنة ، ينصح بمراجعة عيادة الصدر للكشف الطبى وفحص منطقة الصدر ، قد تحتاجين لعمل أشعة على الصدر وقياس نسبة الأكسجين بالدم وتحليل غازات بالدم للاطمئنان ، من غير المحتمل الإصابة بسرطان الرئة ، لأنها تحدث عادة للمدخنين ، وفى سن أكبر ، وعادة تكون مصحوبة بسعال مدمم ، هذه الأعراض المذكورة قد تكون بسبب ربو شعبى أو التهاب مزمن بالشعب الهوائية أو انسداد رئوى مزمن أو أسباب أخرى ، قد تحتاجين أيضا لمراجعة عيادة القلب ، للكشف الطبى وعمل إيكو على القلب للاطمئنان ، وإذا كانت جميع الفحوصات سليمة فالأغلب أنها أعراض نفسية .