ضيق تنفس مع ضعف عضلة القلب وارتفاع الضغط

رقم الاستشارة الطبية: 40168
تاريخ الاستشارة: 12 مارس 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 343
زائر
امي 73 سنة تعاني من ضغط عالي من يومين جالها ضيق تنفس اتنقلت للمستشفي بعد الايكو عالقلب وجدنا ضعف في العضلة بتشتغل بنسبة 25 فالمية هي حاليا علي الاكسجين فالرعاية بس مفيش قدرة علي المشي ومفيش اتزان فالحركة هل ممكن ترجع تمشي طبيعي تاني بعد استكمال العلاج فالمستشفي ولا اية هل دة هيبقي دائم ولا بشكل مؤقت ونعمل اشعة عالبطن ولا مش ضروري

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
ضغط
تشخيص الطبيب
ضعف عضلة القلب

المرفقات

  • IMG_20220310_203122_508.jpg
    IMG_20220310_203122_508.jpg
    154.7 KB · المشاهدات: 72

Dr Samah Mosaad

أخصائي باطنة
من أشعة الايكو فالوالدة تعانى من قصور وفشل بعضلة القلب وارتجاع متوسط بالصمام الميترالى وارتجاع شديد بالصمام الثلاثى كما ان كفاءة عضلة القلب25وهى نسبة ضعيفة معنى ان القلب لن يستطيع ان يعمل بكفاءة ومن هنا الضغط بيعلى
. والنفس بيضق وتحتاج الاكسجين وبالنسبة للاشعة التليفزيونية يجب ان تعمل ها للاطمءنان ان باقى اجهزة الجسم مثل الكبدوالكلى لم تتأثر أو حدث تلف نتيجة فشل بعضلة القلب وايضا كافة التحاليل الطبية واشعة الصدر ورسم قلب بصفة دروية وأكيد أطباء العناية قاموا بفعل ذلك وان شاء الله تستقر الحالةوتخرج وعليها بالراحة والالتزام بتعليمات الطبيب