شلت كانسر من ثدي و باخد حاليا دوا هرمونى بس كذا يوم بكح كحه ناشفه و حاسه ان فيه حاجه واقفه فى زوري

رقم الاستشارة الطبية: 49429
تاريخ الاستشارة: 19 سبتمبر 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 86
زائر
شلت كانسر من ثدى و باخد حاليا دوا هرمونى بس كذا يوم بكح كحه ناشفه و حاسه ان فيه حاجه واقفه فى زورى بقالى اربع ايام
فكنت محتاجه اخد دواء للكحه بحيث ميتعارضش مع الدوا الهرمونى و انا باخد برونشيكم شراب حاليا

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
ربه منزل
أمراض مزمنة
كوليسترول
أدوية مستخدمة
فيمارا دواء هرمونى - كوليروز

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
اهم شيء معرفه سبب الكحه وهل مصحوبه برشح وقتها ممكن تأخذي دواء الرشح مثل aerius قرص يوميا
ولو مصحوبه بارتفاع حرارة بدون رشح ومعها صوت في التنفس مثل القرقرة ومعها الم بالصدر وصعوبه بالتنفس ممكن تحتاج مضاد حيوي أو تكون مصحوبه بصوت صفير بالصدر ممكن تكون التهاب شعب هواءيه مثلا وطبعا لو كحه مزامنه ممكن تكون ازما صدريه يعني حساسيه صدر
وأوقات الكحه تكون بسبب ارتجاع المريء الذي يؤدي لتهيج الحنجرة وغالبا تزيد بالليل عند الاستلقاء علي الظهر
وقتها العلاج سيكون مضاد حموضه مثل nexium 40 mg وganaton قرص ٣ مرات الارتجاع