شعور بثقل وضغط على اللسان

رقم الاستشارة الطبية: 14435
تاريخ الاستشارة: 22 أكتوبر 2020
أجوبة: 4 / مشاهدات: 1354
زائر
عندى حاجة في لسانى كدة غريبة، بحس كأن فيه حاجة تحتيه كدة مخلياه تقيل او حاجة ضغطاه لتحت مع العلم امى بتكلم عادى جداً طبيعى و بحركه عادى جداً طبيعى بس كنت عايزة اعرف ايه السبب
انا عندى برد بقالي يومين و موضوع لسانى ده لسة حاصلى النهاردة
وعندى مشكلة فى الفك

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
برشام للعصب الخامس برشام حديد برشام لالتهابات الفك

Dr. Gihan Anwar

استشاري باطنة عامة وأمراض روماتيزم ومناعة
هذا الاحساس باللسان قد يكون بسبب التهاب فيروسي مثل الانفلونزا وغيرها سبب انتفاخ بالغدد اللعابيه اسفل اللسان
او بسبب الجفاف ونقص الترويه ايضا يسبب انتفاخ الغدد تحت اللسان ويعطي هذا الاحساس
او بسبب نقص بعض الفيتامينات مثل ب٦ وب١٢ تسبب تنميل باللسان واحساس بالثقل
ينصح باستعمال مضمضة للفم والاكثار من شرب المياه والترويه و متابعة اعراض البرد وحاسة التذوق بمكن تناول فيتامينات نيوروبيون

Dr. Hajar Radwan

طبيب ممارس عام
تقصلص عضلات الفم بسبب الفك سبب محتمل ويمكن ان تزيد حدته مع نزلات البرد

Dr. Rasha Gamal Eldin

أخصائي جلدية وتناسلية وتجميل وتغذية علاجية
هو فيه غدد ليمفاوية تحت اللسان لو فيه اي التهاب في الفم ممكن تلتهب وتورم أو الموضوع مؤقت ممكن من البرد أو التهاب في الغدد اللعابية تحت اللسان

Dr. Nada Rageb

طبيب معتمد
هذا الاحساس قد يكون ناتج عن نزله البرد والعدوى الفيروسيه الموجوده والتى قد تسبب انتفاخ فى الغدد الليمفاويه وقد يؤدى الى الاحساس بالتنميل او الثقل تحت اللسان ويمكن ايضا ان يكون هذا مرافق لاعراض نقص فى فيتامين ب١٢ لذلك يجب عمل تحليل نسبه فيتامين ب١٢ مع اخذ ادويه لتخفيف اعراض دور البرد مثل باور كولد اند فلو او كومتركس كل ١٢ ساعه مع فيتامين ج لتحسين المناعه مع المضمضه بعد كل وجبه بليسترين غسول لتطهير الفم واللسان والحلق ومعالجه نقص فيتامين ب١٢ ان وجد