شعري مليان قشره بطريقه رهيبه والقشره عباره عن كتل كبيره بتسببلي حكه بقالها فتره كبيره اوي اكتر من سنه وانا طالب جامعي ومبعرفش اروح الجامعه من منظر...

رقم الاستشارة الطبية: 43169
تاريخ الاستشارة: 14 مايو 2022
أجوبة: 3 / مشاهدات: 604
زائر
شعري مليان قشره بطريقه رهيبه والقشره عباره عن كتل كبيره بتسببلي حكه بقالها فتره كبيره اوي اكتر من سنه وانا طالب جامعي ومبعرفش اروح الجامعه من منظر القشره اللي في شعري وكبيره مش صغيره

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالب

المرفقات

  • 9523870D-0B68-40E0-8D11-093EDF211B1A.jpg
    9523870D-0B68-40E0-8D11-093EDF211B1A.jpg
    125.4 KB · المشاهدات: 92

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
ده اسمه seborrheic dermatitis
وهو التهاب فروة الرأس الدهني
إدهني كريم بتنوفيت طبقه خفيفه جدا في فروة الرأس كل ٨ساعات لمده ٥ ايام
استعمل نيزابكس شامبو يوميا غسيل الشعر لمده اسبوع ثم ٣مرات أسبوعيا
حط شويه ع كف ايدك وحطهم ع فروة الرأس بدون تخفيف لمده ١٠دقايق ثم اشطفه

Dr Samah Mosaad

أخصائي باطنة
القشرة عبارة عن زيادة الدهون لفروة الرأس وهى ايضا ممكن تسبب حكة لفروة الرأس يمكنك استخدام شامبو ضد القشرة وليفوهستام ق مرة يومياً وعدم تجريج فروة الرأس بالهرش حتى لا تتجرح وتسيب التهاب بكتيرى لفروة الرأس ومراجعة طبيب الجلدية اذا لزم الامر وربنا يعافيك

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، الأعراض تشير الي وجود التهاب فطري بفروة الرأس يؤدي الي ظهور القشرة
العلاج
Nizoral غسل الشعر بالشامبو يوميا
Nizoralدهان مرتين يوميا لفروة الرأس والتدليك جيدا
Diflucan 150 قرص مرتين أسبوعيا
مع تغيير الفرشاة مع التحسن في القشرة وتقليل ظهورها لمنع عودة الإصابة