احمرار وحكه وتقشر جلد منطقه الخصيتين ورائحه كريهه كشفت...

رقم الاستشارة الطبية: 64722
تاريخ الاستشارة: 22 ديسمبر 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 195
زائر
احمرار وحكه وتقشر جلد منطقه الخصيتين ورائحه كريهه

كشفت واخدت دافلوكان 150 مره وكررته مره واحده بس بعد اسبوع ومفيش نتيجه

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
اداري
الحالة النفسية
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
دافلوكان 150 وكررته بعدها باسبوع ومفيش نتيجه بتزيد اكتر
تشخيص الطبيب
تينيا

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
أولا
ان كانت هذه عدوي بالفطريات الجلديه فليس كافيا ان تاخذ مضاد فطريات فموي مرة ثم تكرره مرة
ممكن تحتاج تكرار كل اسبوع لمده شهر او اكتر
ولازم تغسل المكان وتنظفه بغسول قاتل للجراثيم وتنشف المكان وترتدي ملابس داخليه قطنيه وتقوم بتغييرها اول باول لان العرق والرطوبه مع طبيعه. المكان حيث انه معرض للاحتكاك يعد تربه خصبه لحياه الفطريات
ثانيا
ليس كل اصابات منطقه بين الفخذين هي بسبب الفطريات
ممكن تكون بسبب بكتريا تعيش علي الجلد مما يؤدي للالتهاب والتعفن
لذلك ارجو استخدام جاراميسين دهان بالتبادل مع دكتارين دهان ٣ مرات يوميا حتي تختفي الشكوي
ودائما اجعل هذا المكان جاف
تقدر تستخدم بودرة اطفال