انا في العشرين من عمري اتممته من شهرين كنت رح اعمل عملبة...

رقم الاستشارة الطبية: 61797
تاريخ الاستشارة: 2 أغسطس 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 153
زائر
انا في العشرين من عمري اتممته من شهرين كنت رح اعمل عملبة زياده الطول لكن كتيير نصحونى ان الحقن النمو افضل فهل هي تزيد الطول فعلا او باي شكل وليست خطيره علما اني بس اريد 4ل5 سم لاكون طول طبيعي واذا لا فما هي افضل عملية اثارها الجانبيه لييت خطيره وشكرا

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
لن تزيد طولك حقنه هرمون النمو لان الاقراص الغضروفيه الموجودة في نهايات العظام والتي تكون بها مراكز التعظم
Ossification centres
قد تحولت إلي عظام عندك لانك تعديتي سن ١٤ سنه
عمليات الاستطاله عمليات ليست سهله لكن هي الوسيله المتاحه حاليا بالنسبه لك
وانا شايفه انك لو مش قزمه وطولك ١٥٣ سم فما فوق فانتي طبيعيه
وطولك في حدود الطبيعي
و لا داعي لهذه المخاطرة
حاولي تعملي تمرينات استرتش تقدري تشوفيها علي شبكه الانترنت
وتاخدي كالسيوم ومجنزيوم وفيتامين د
وتتعرضي للشمس وترتدي احذيه مرتفعه لكنها في نفس الوقت مستويه