حرق بسبب دراجة نارية

رقم الاستشارة الطبية: 27485
تاريخ الاستشارة: 24 يوليو 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 2715
زائر
بنتي رجليها اتحرقت من موتوسيكل في شارع واستخدم ميبو 3 مرات يوميا وشاش فازلين واغطيها وماكسيلاز ومفيش اي تحسن ممكن اتصرف ازاي

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا
تشخيص الطبيب
لا

المرفقات

  • ٢٠٢١٠٧٢٢_٢٢١٢١١.jpg
    ٢٠٢١٠٧٢٢_٢٢١٢١١.jpg
    779.7 KB · المشاهدات: 4,135

Dr Yasser Gomaa

استشاري الجراحة العامة
أهلا بحضرتك..
بمراجعة الصوره المرفقه تبين وجود حرق احتكاكي بالساق خلف مفصل الركبه.. وفيه بعض الإلتهاب.. ولذلك قد يحتاج مده للعلاج أسبوعين علي أقصي تقدير.. أنصح باستخدام محلول ملح (normal saline )لتنظيف الجرح أولاً وغسله ثم بيتادين مطهر للجروح ثم وضع ميبو كريم وتغطيته بشاش فازلين معقم.. ثم تغطيته بشاش عادي معقم ويكون الغيار مره واحده يومياً.وعلاج duracef 250mg معلقه صغيرة كل 8 ساعات.. .