حاليا اعاني من دوخه متكرره كل يوم تقريبا كل ما اقوم من علي كرسي او من السرير ( ده الغالب) بتحصلي دوخه كده 10 15ثانيه كانت بتحصلي زمان قليل بس...

رقم الاستشارة الطبية: 60901
تاريخ الاستشارة: 6 يوليو 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 74
زائر
حاليا اعاني من دوخه متكرره كل يوم تقريبا
كل ما اقوم من علي كرسي او من السرير ( ده الغالب) بتحصلي دوخه كده 10 15ثانيه
كانت بتحصلي زمان قليل بس زادت الفتره دي بشكل كبير .. انا عارف ان الضغط بيقل فجاه لما اقوم بس مش عارف ليه بقيت بتحصل كتير كده معاي .. تقريبا كل يوم وساعات اكتر من مره فاليوم
ملحوظه انا خسيت 30 كيلو اخر 4 شهور
هل ممكن يكون بسبب كده ولا ملهاش علاقه

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالب جامعي وحاليا في الاجازه
الحالة النفسية
مستقره
أمراض مزمنة
لا اعاني من اي مرض مزمن
أدوية مستخدمة
لا استخدم اي ادويه .. خل تفاح ف الصباح والمساء فقط
تشخيص الطبيب
لم ازر اي طبيب

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
اهلا بك
فقدان الوزن المفاجئ الغير مقصود والغير مبرر هذا يجب معرفه سببه ويجب تحليل صوره دم كامله لان لو في انيميا ممكن تبرر هذه الدوخه وطبعا ممكن تحليل الهرمون المنبه للغده الدرقيه tsh لأنه لو زاد ممكن يؤدي الى هذا الفقد السريع في الوزن
اي سبب للنزيف مثلا مثل بواسير او او اسهال مدمم او اي شيء
فيجب علاجه لان هو ممكن يسبب انيميا نقص الحديد ويسبب الدوخه وممكن انيميا نقص الحديد تكون بسبب نقص التغذيه فارجو التاكد ان الشهيه لم يحدث بها
فقدان وانه يوجد تغذيه سليمه
التحاليل المطلوبه
Cbc
Tsh
Stool
H pylori antigen in stool
Vitamin b12