من حوالى عشره اشهر كان طالعلى حيل (دمل) بمنطقه تحت الابط...

رقم الاستشارة الطبية: 61553
تاريخ الاستشارة: 27 يوليو 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 65
زائر
من حوالى عشره اشهر كان طالعلى حيل (دمل) بمنطقه تحت الابط الايسر بسبب خلطه مكعب مسك مع فازلين وزيت عطرى تانى يوم طلعلى الحيل تحت الجلد وكان مؤلم كشفت واخدت مرهم فيوسي ثلاث مرات باليوم ودواء شراب لا استطيع تذكر اسمه ، ومن بعدها حرمت صنع وصفات وبقيت استخدم زينك اوليف مكان الديودرنت وهذا الشهر اتفاجى بظهور نفس الحيل او الدمل فى الابط الايسر تحت الجلد مع وجود الم قمت بدهن مرهم فيوسيدين وراح كام يوم بالظبط رجع بدل الواحد اتنين واختفى الالم بعد دهن مرهم فيوسيدين ولكن ما زالوا موجودين ، هل هذا كيس دهنى ولا حاجه خطيرة

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لا اعمل
الحالة النفسية
توتر
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
فيوسيدين مرهم مرتين فى اليوم
تشخيص الطبيب
انسداد مسام سابقا ، حاليا لا اعلم

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
هذه خراريج بتحدث بسبب انسداد المسام بسبب الكريمات الدهنيه التي تضعينها في مكان كله بصيلات شعر
توقفي تماما عن وضع اي شيء تحت الابط لا زنك اوليف ولا حتي ال deodorants
واعتمدي علي غسل المكان بالماء والشامبو كل ما تدخلي الحمام مش حيكون في روائح عرق
استخدمي clindasol بخاخ ٣ مرات الي أن تنتهي البثور