تعب وترجيع بعد الاكل

رقم الاستشارة الطبية: 22598
تاريخ الاستشارة: 13 أبريل 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 860
زائر
زوجي معدته تعباه وبيجيله اسهال كل ما ياكل
اخد علاح اسهال وانتينال واتسحر امبارح وبعد السحور معدته تعبته ورجع كتتير اوي لحد م اخد حقنه للترجيع عايزهواعرف ده ايه برد في المعده ولا ايه للعلم حصله كده من فتره كبيره برده

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
انتينال بنادول علاج اسهال

Dr. Basmah El Said

أخصائي باطنة
هذه الأعراض تشير إلي وجود نزلة معوية فأنصح حضرتك بتناول وجبات خفيفة مثل الأكل المسلوق وتجنب الأكلات الدسمة والمقلية والحراقة والشاي والقهوة والنسكافيه مع الإكثار من شرب الماء والسوائل وأخذ أقراص أوميز 40 مجم قرص قبل الفطار يوميا و فسيرالجين أقراص قرص بعد الأكل كل ٨ ساعات و موتيليوم أقراص قرص قبل الأكل بربع ساعة كل ٨ ساعات و نانوزوكسيد ٥٠٠ مجم قرص كل ١٢ ساعة لمدة ٣ أيام و أكياس معالجة الجفاف مثل rehydran zinc sachets كيس علي 200سم ماء سبق غليه ويعطي بعد كل مرة إسهال أو ترجيع.

Dr Dina Hamdy

طبيب باطنة
من الممكن أن تكون مجرد نزله معويه أو تكون إصابة بفيروس كورونا لأنه هذه الأعراض توجد في حالات أيضا في حالات الكورنا الأهم متابعة الحاله والإكثار من السوائل وبالأخص الماء لمنع حدوث الجفاف والسوائل الأخرى أيضا وتناول البنادول ٢ قرص كل ٨ ساعات عند اللزوم وفيسرلجين ٣ مرات لتخفيف المغص واقراص متيوليوم قبل الطعام بربع ساعة لمنع القى وايموديم ٢ قرص اول مره وبعد كداا بعد كل مره اسهال