بتشتت وبيبقي عندى قلق وتوتر لدرجةان واحنا فى المدرج لو...

رقم الاستشارة الطبية: 62077
تاريخ الاستشارة: 9 أغسطس 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 37
زائر
بتشتت وبيبقي عندى قلق وتوتر لدرجةان واحنا فى المدرج لو فى شخص قاعد بعيد عنى فى نفس البنش جوا الكلية طالما شخص واقع فى مجال عينى بس لو أنا قاعد وراه عادى المهم ميكونشي قاعد جنبي أو قاعد وشى فى وشه بحس بارتباك وتوتر وبتشتت ومبقدرش افهم حاجه فى الكلية ، التشتت ده مش مع الناس اللى معرفهمش بس دا بيوصل كمان لاصحابي وحتى اخواتى ، وعندى قلق وتوتر فى الأماكن العامة وبيزيد كمان لو جيت اتعاملت مع بنت فى الكلية أو شخص معرفهوش ، وعندى كمان مشاكل فى النوم بنام بصعوبة خصوصا فى فترة الامتحانات وبيبقي نومى خفيف جدا ويبقي محتاج انسب جو علشان اعرف انام ، مع انى عندى تشتت انتباه الا انى متفوق فى الدراسة علشان بقدر اقعد لوحدى واذاكر مع نفسي

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالب صيدلى
الحالة النفسية
جيدة
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد
تشخيص الطبيب
لم ازر طبيب

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
طبعا برافو عليك انك متفوق في دراستك.
حالتك هي
رهاب اجتماعي social phobia
ودة بسبب التربيه المنغلقه أو كجزء من اضطراب كيمياء المخ مما يسبب قلق ودة جزء منه
حيث تحدث رجفه وسرعه دقات قلب وتوتر واضطراب وتلعثم وعرق
انت محتاج جلسات تعديل سلوكي معرفي
Cognitive behavioural therapy
وتاخد inderal 10mg قرص عند اللزوم
وممكن علاج دوائي نفسي كمان