ترجيع وعدم خروج الريح بسبب انسداد في الامعاء

رقم الاستشارة الطبية: 33542
تاريخ الاستشارة: 6 نوفمبر 2021
أجوبة: 4 / مشاهدات: 673
زائر
اخويا من حوالي ٣ اسابيع تعب مره وحده و كان بيرجع كتير جدا
عمل اشعه و تحاليل عرفنا ان فيه انسداد في الامعاء
الدكتور ركبلو رايل من كتر ما هو مش بيوقف ترجيع و سابو حوالي ٣ ايام على امل انه يخرج ريح و الامعاء تفك بس ما حصلش فدخل عمليات و سلكو من جوا
فضل كام يوم برضو بعد العمليه مش بيطلع ريح و بعدها كان بسيط جدا و الترجيع موجود بس اقل من الاول بس على طول تعبان كنت عايزه اعرف رأى الدكتور فى اللى بيحصلو ده ايه

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
طبيعة العمل
مدرب سباحه
الحالة النفسية
الطبيعى مش حلو اوى ولا وحش اوى
أمراض مزمنة
لا يوجد

Dr. Hussein Elsaid

أخصائي باطنة
بعد فحص الاعراض تبين أنه كان يعاني من انسداد في الامعاء وتم التدخل الجراحي لفك الانسداد .
وبعد هذه العملية تكون حركة الأمعاء بطيئة وتقل حركة الأمعاء وكذلك الوظائف ثم تعود إلى طبيعتها بالتدريج
لذلك سوف يعاني من قلة التبرز او الإمساك مع الانتفاخ والترجيع بعض الوقت ثم تستقر الحالة .
ننصح بتناول وجبات خفيفه صحيه وتناول عصائر فريش والاكثار من شرب الماء
العلاج
دايجينورم قرص قبل الاكل ثلاث مرات يوميا
لاكتيولوز شراب ٧ سم بعد الفطار والعشاء

Dr Marwa Ibrahim

الاخت الكريمه ، ان حدوث انسداد الامعاء من حالات الطوارئ التي يستدعي فيها التدخل السريع ، وما تم فعله هو التصرف السليم بعرضه علي طبيب الطوارئ وتركيب رايل وعمل عمليه لتعديل الانسداد المعوي
من اسباب حدوث ذلك وجود خلل أو سرعة بحركة الامعاء
يفضل بعد اجراء اية عملية جراحية في القناة الهضمية عامة والانسداد المعوي خاصة تناول طعام خفيف سهل الهضم والاهتمام بشرب السوائل لتعويض الجسم ما فقده من ماء ومعادن ، ان يكون الطعام يشبه في قوامه السوائل كي لا يشكل اية مجهود علي القناة الهضمية
يمكنه تناول اقراص itopride مرتين يوميا لتنظيم حركة الامعاء
يجب المتابعة مع طبيب الجراحة لعمل سونار علي البطن والحوض او عمل اشعة بالصبغة كمتابعة لتلك الحالات لمنع حدوث مضاعفات او عودة حدوث الانسداد مرة اخري

زائر
هو عمل عمليه انسداد معوى من اسبوعين و الدكتور سلك الامعاء و فك الالتواء و لحد دلوقتى بيرجع مره او اتنين فى اليوم و الريح نادر لما بيطلع وعرفنا ان فى مايه حولين الامعاء فهل المايه ممكن تطلع على الرئه او تؤدى الى اى شئ خطير و عرفنا ان الامعاء لحد دلوقتى لسه ماشتغلتش و دى التحاليل لسه عاملها

المرفقات

  • inbound4465016953866231016.jpg
    inbound4465016953866231016.jpg
    66 KB · المشاهدات: 111
  • inbound5591531218214745671.jpg
    inbound5591531218214745671.jpg
    96.5 KB · المشاهدات: 114
  • inbound1572437233270745176.jpg
    inbound1572437233270745176.jpg
    70.2 KB · المشاهدات: 105
  • inbound8405142682095276995.jpg
    inbound8405142682095276995.jpg
    97.2 KB · المشاهدات: 76

Dr. Hussein Elsaid

أخصائي باطنة
بعد فحص التحليل
يوجد زيادة في مكونات الدم
ويلزم عمل أشعة تلفزيونيه علي البطن والحوض وفحص الطحال والكبد
ويمكن عمل عينه من السائل الشوكي اذا استدعى الأمر وحسب نتيجة السونار
والعرض على اخصائي امراض الدم