بقالي اسبوع عندي كحة بيلغم بتجالي باليل لدرجة اني مش عارفة انام خالص وقبلها كان عندي كحة شديدة جداا ببلغم يتزيق في الصدر وهمدان اخدت علاج وخفت...

رقم الاستشارة الطبية: 53525
تاريخ الاستشارة: 30 ديسمبر 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 156
زائر
بقالي اسبوع عندي كحة بيلغم بتجالي باليل لدرجة اني مش عارفة انام خالص وقبلها كان عندي كحة شديدة جداا ببلغم يتزيق ف الصدر وهمدان اخدت علاج وخفت شوي بس استمرت معاي الكحة ف الليل فقط انا تقربيا مش بنام منها
بخود مضاد ١ جرام شراب حساسية وزيرتك ومفيش نتيجة الكحة مستمرة

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لايوجد
الحالة النفسية
متوسطة
أمراض مزمنة
لا يوجد

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
ممكن تكون هذه نزله شعبيه حاده Acute bronchitis
و للعلاج ارجو استنشاق دواء بالميكورت تركيز نصف ميكروجرام مع 2 مللي محلول ملح يوميا مره على الاقل لمده خمس ايام لترطيب المجاري الهوائيه ولإذابه البلغم خذي اكياسacetylcystiene فوار ثلاث مرات يوميا لمده خمس ايام وشراب. dexaphen معلقه كبيره ثلاث مرات لمده خمس ايام واشربي مغلي ورق التليو إذا لم تتحسن الحاله
ارجو عمل اشعه عاديه على الصدر لاستبعاد وجود التهاب رئوي ومتابعه مع طبيب صدريه