بقالي اسبوعين كل لما اكل اي حاجه بعديها ب5دقايق اسمع اصوات في بطني وتقلصات وانتفاخات محبوسه قررت اغير نظام اكلي وبقيت باكل حاجه خفيفه وسهلة الهضم...

رقم الاستشارة الطبية: 43526
تاريخ الاستشارة: 19 مايو 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 282
زائر
بقالي اسبوعين كل لما اكل اي حاجه بعديها ب5دقايق اسمع اصوات في بطني وتقلصات وانتفاخات محبوسه قررت اغير نظام اكلي وبقيت باكل حاجه خفيفه وسهلة الهضم ومع ذالك اصوات البطن عاليه و مازالت مستمره

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
طبيعة العمل
طالب جامعي
الحالة النفسية
جيده
أمراض مزمنة
عندي كوليسترول ودهون ثلاثيه وباخد علاج ليها
أدوية مستخدمة
ادويه الكوليسترول
تشخيص الطبيب
كتبلي علي gast reg لما اخدته ارتحت عليها شويه وبعد كده الاعراض رجت تاني

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
ممكن اضطرابات الهضم دي تكون من ادويه الكولسترول
اعمل تحليل براز ممكن يكون في طفيليات
خد ديجستين قرص مع كل وجبه
قرص ديسفلاتيل تمصه كل ٨ساعات

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، قد تكون الاعراض نتيجة الإصابة بالقولون العصبي ، تزداد الأعراض مع التعرض للتوتر او تناول أطعمة معينة
يجب عمل سونار علي البطن لاستبعاد وجود التهاب حصوة بالمرارة مصاحبا لارتفاع الكولسترول
يمكنك تناول العلاج التالي
Mosapride قرص مرتين يوميا قبل الاكل
Spasmodigestin قرص ثلاث مرات بعد الاكل