ماهي سبب برودة القدمين بشكل مستمر مع الشعور بالضعف وضيق...

رقم الاستشارة الطبية: 98319
تاريخ الاستشارة: 30 يناير 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 46
زائر
ماهي سبب برودة القدمين بشكل مستمر مع الشعور بالضعف وضيق تنفس ؟

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
أمراض مزمنة
سكر وضغط وبروستات
أدوية مستخدمة
جميع ادويه تخص الامراض المزمنه
تشخيص الطبيب
تخطيط القلب سليم وانزيم القلب سليم واشعه بروستات سليمه

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
برودة القدمين في مثل سن حضرتك مع وجود مرض السكر والضغط وبالتأكيد لديك ارتفاع في كولسترول الدم وتصلب شرايين طرفيه وضيقها مع التهاب اعصاب طرفيه نتيجه مرض السكر بيسبب برودة قدمين وممكن يؤدي الي شد عضلي ليلي من وقت لاخر ويؤدي الي قله نمو الشعر علي القدمين ولمعانهما وممكن تغير اللون وممكن شعور بوخز وتنميل
ونبضات الشرايين بيكون صعب علي طبيبك انه يحسهم وهو بيكشف علي قدميك
العلاج
تدفئه القدمين بجوارب
وارجو تحليل دهون الدم lipid profile
وغالبا ستحتاج تستمر علي دواء مخفض للدهون وقرص اسبرين يوميا