برودة اطراف ورعشه و عدم اتزان مع ضغط الدم المنخفض

رقم الاستشارة الطبية: 29309
تاريخ الاستشارة: 2 سبتمبر 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 963
زائر
انا تعبت عندي 19 سنه بقالي حوالي سنتين بعاني من الضغط المنخفض ساعات بيوصل 85/50 او 90/60 بحس اني هموت خالص واطرافي ثلج و روحي بتتسحب و غثيان و رعشه و عدم اتزان عملت تحاليل صوره دم كامله و غده درقيه و سكر عشوائي و براز و كلهم سليم و باكل مخللات و بشرب مايه كتير جدا دايما ومع ذلك بحس كده ايه ممكن يكون السبب او لو في تحاليل تانيه ممكن اعملها لأن بعاني من الموضوع ده

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا
تشخيص الطبيب
...

Dr Hatem sayed

أخصائي طب الأسرة والجراحة العامة
اسباب انخفاض الضغط كثيره..اوصيك بالعرض علي طبيب القلب للكشف وعمل ecg وechoلاستبعاد فشل القلب او وجود ضيق بالصمامات وكذلك عمل تحاليل الغده الكظرية عند طبيب الغدد الصماء وكذلك استبعاد العقاقير التي تخفض الضغط المعروفة...واوصيك بعمل رياضة لتقوية عضلات الساقين واخد مكملات فيتاb12 وتناول الاطعمة الغنية بالصوديوم والتحرك ببطء من وضع لآخر

Dr Zahraa Abd El-Hamid

أخصائي طب الأسرة
يمكن عمل تحليل فيتامين د vitamin D test واحرصي علي تناول وجبات غذائية متوازنة وشرب الماء والعصائر الطازجة واحرصي علي النوم عدد ساعات كافية وإذا تطور الأمر بحيث لم تشعري بأي تحسن ملحوظ فيجب التوجه للكشف عند طبيب أمراض باطنة لفحص حالتك