انا كنت باخذ حقن منع الحمل خلت الدوره متاخره لمده خمس سنوات وسبتها من سنه ونص والدوره منزلتش اخت علااج وحقن علشان تنزل ونزلت شهر والتاني متجيش...

رقم الاستشارة الطبية: 37834
تاريخ الاستشارة: 29 يناير 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 288
زائر
انا كنت باخذ حقن منع الحمل خلت الدوره متاخره لمده خمس سنوات وسبتها من سنه ونص والدوره منزلتش اخت علااج وحقن علشان تنزل ونزلت شهر والتاني متجيش وعايزه حاجه تنزلها وتنتظم بغرض الحمل وفي ناس قاتلي علي نوع حبوب سيكلو بروجينو فا هل ده كويس ارجوالرد

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لا يوجد
الحالة النفسية
تمام
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لايوجد
تشخيص الطبيب
الطبيبه قاتلي تمام ومع الوقت هتنزل وادتني حبوب ونزلت شهر واحد

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، من الآثار الجانبية لاستعمال حقن منع الحمل خاصة الحقن أحادية الهرمون انقطاع الدورة
يتم نزول الدورة بعد تخلص الجسم تماما من الهرمون بعد توقف استعمالها
يمكنك عمل التحاليل الآتية لمعرفة سبب انقطاع الدورة وإمكانية حدوث الحمل
Fsh , lh , estradiol, progesterone
Tsh , free t3, t4
Serum prolactin level
كما يجب عمل سونار لاستبعاد وجود تكيسات بالمبايض تؤدي إلي تأخر نزول الدورة
يمكنك عرض نتائج التحاليل باستشارة قادمة لنتمكن من التشخيص ووصف طريقة لتنظيم الدورة حسب حالتك