انا عملت عملية استئصال كيس شيكولاتي من المبيض شهر ٦ ال فات وبعد العمليه اخدت حقنة زولادكس وحتي الان مفيش بريود يعني ٦ شهور مفيش بريود هل ده طبيعي...

رقم الاستشارة الطبية: 37028
تاريخ الاستشارة: 13 يناير 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 399
زائر
انا عملت عملية استئصال كيس شيكولاتي من المبيض شهر ٦ ال فات و بعد العمليه اخدت حقنة زولادكس وحتي الان مفيش بريود يعني ٦ شهور مفيش بريود هل ده طبيعي بعد الحقنه

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن

Dr Marwa Ibrahim

الاخت الكريمة ، تحتوي حقن زولادكس علي الهرمون المحفز لهرمون lh وهو يستخدم في تقليل الاورام الليفية وتقليل نمو بطانة الرحم ، يجب عمل التحاليل الاتية لفحص الهرمونات الأنثوية للمعرفة سبب تاخر نزول الدورة
Fsh , lh , estradiol, progesterone
Tsh , free t3, t4
Complete blood picture
كما يجب العرض علي طبيب النساء والتوليد لعمل سونار علي الحوض لاكتشاف اذا كان لديك تكيسات بالمبايض تؤدي الي تاخير نزول الدورة