انا بنت عندي 18 سنه مريت بفتره تساقط شعر من فتره اكثر من تلات سنين حاولت اعالجلها بكب الطرق ومنفعتش انا الحمدلله تغذيتي كويسه جدا ومع ذلك كنت...

رقم الاستشارة الطبية: 60949
تاريخ الاستشارة: 8 يوليو 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 76
زائر
انا بنت عندي 18 سنه
مريت بفتره تساقط شعر من فتره اكثر من تلات سنين حاولت اعالجلها بكب الطرق ومنفعتش
انا الحمدلله تغذيتي كويسه جدا ومع ذلك كنت باخد فيتامينات اما مجبتش معايا نتيجه خالص توقعت انها مشاكل هرمونيه
فاخدت منكسديل 5 في للميه لان 2 في الميه معملش حاجه فضلت اخد ابو 5 في الميه دا لمدا اربع شهور وليسه موقفتوش من شهر اضفت عليه حبوب الاسبكتون
بقالي عليه شهر بس حقيقي شعري بيتساقط جدا
بس انا بقالي شهرين باخد المنكسديل مره واحده في اليوم لانو تقل شعر جسمي جدا
بقالي اسبوع باخدو يوم اه ويوم لاء
فاشعري بيتساقط جامد جدا مش عارفه اي الحل

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالبه
الحالة النفسية
معتدله
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
منكسديل اسبكتون حقن فيتامين DوفتميناتBوحبوب حديد
تشخيص الطبيب
بدون تشخيص

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
طبعا انت أخطأت مرتين مرة عندما اخذتي منوكسيديل بدون وصفه طبيه
والخطا الاكبر انك اخذت ال 5%
ال 5% معمول للذكور لانه بيتقل الشعر طبعا زي ما انت شفتي بشكل كبير جدا ولذلك
عملو تركيز 2% للاناث
المنوكسيديل اصلا ماده بتوسع الشرايين فبتزود الترويه لبصيلات الشعر لكن بشكل مؤقت يعني معنى ذلك انك لما توقفيها سيسقط الشعر الذي نبت كله مره اخرى
ثاني شيء انه بيستخدم في النساء عندما يكون سقوط الشعر وراثي او ذكوري
او androgenic alopecia
male pattern hair loss يعني الشعر ليسقط من الجوانب وفي النص وخط الشعر ليرجع للوراء بسبب هرمون ذكورة زائد في الإناث مثل في متلازمه تكيس المبايض مثلا
لكن لو سقوط شعرك بينزل بطوله ومن كل ناحيه لدرجه انه بينزل في حوض الاستحمام والفرشاه وعلي الوساده
ذلك يسمى telogen effluvium وده علاجه بيبقي علاج السبب
و سببه بيكون عند الحزن الشديد وعند نقص التغذيه ونقص فيتامين دال والحمل والرضاعه والانيميا ومشاكل الغده الدرقيه
فانت لم تذهبي لطبيب لشخص حالتك ولم تعملي تحاليل لكل هذه الامراض
غير ذلك ممكن تكوني بتستخدمي صبغات كثيره او بتستخدمي الكيراتين والفرد والبروتين وذلك بيؤدي لجفاف الشعره وموتها وامتصاص الماء منها وارجو عدم استخدام الشامبوهات الموجوده في السوق مهما كانت غاليه انت تحتاجين
يا اما شامبو طبي او شامبو جونسون
بمعنى انك تحتاجين شامبو لا يؤدي الى رغاوي كثيره حتى لا يكون فيه مواد كيماويه حارقه لشعرك
وارجو عدم تسريح الشعر بعد غسله مباشره
لانه بيكون في اضعف حالاته
اعملي تحليل صوره دم كامله وتحليل في الفرتين في الدم
وتحليل الغده
Tsh
وتحليل فيتامين دال
وتحليل مقاومه انسولين
Homair
وحللي ana وanti dsdna لاستبعاد تساقط الشعر المناعي
ويجب ان تعلمي ان التوتر ممكن يؤدي لنزول الشعر وامنعي تماما الصبغات والفرد واستخدمي زيت مغذي مثل جوز الهند او السبع زيوت بالاضافه لاقراص برفكتيل قرص يوميا لمده شهر
جربي تدهني شعرك بكريم كورتيزون betnovate كل ١٢ ساعه لمده شهر
ولا تستعجلي النتيجه لان عمر الشعرايه ثلاث شهور معنى ذلك ان الشعره التي تسقط ستحتاج ثلاث شهور الى تنمو من جديد
واكشفي جلديه ممكن يكون في فطر أو قشرة أو اكزيما دهنيه أو ثعلبه أو تساقط مناعي بسبب محاربه الجسم لبصيلات الشعر بتكوين اجسام مضاده لها
وهناك تقنيه جديده اسمها حقن بلازما والحقيقه أثبتت نجاح كبير لكن تحتاج لصبر أيضا

التعديل الأخير: