انا بمارس رياضه كمال الاجسام ليا ٣ سنين وبستخدم مكملات غذائيه سؤالي. انا كنت تمام فجأه لقيت الخصيه الشمال الاوره اللي فيها كبرت شويه لكن مش ظاهره...

رقم الاستشارة الطبية: 58134
تاريخ الاستشارة: 14 أبريل 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 76
زائر
انا بمارس رياضه كمال الاجسام ليا ٣ سنين وبستخدم مكملات غذائيه
سؤالي. انا كنت تمام فجأه لقيت الخصيه الشمال الاوره اللي فيها كبرت شويه لكن مش ظاهره في كيس الصفن بتتحس بالمس
عملت تحليل سائل طلع مفيش حاجه والحيوانات المنويه عندي ميه و١٢ مليون وعملت اشعه دوبلر ظاهره الخصيه الشمال اصغر من الطبيعي بحاجه بسيطه بس الدكتور قالي مفيش اي مشكله انت هتمشي ع العلاج وهتبقي كويس بس انا خايف لتكون دوالي خصيه بسبب التمارين الرياضيه اللي بتمرنها

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالب
الحالة النفسية
جيده
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
دكسيوم وميجالاس
تشخيص الطبيب
قالي احتقان ولما سألتو دي دوالي قالي لا

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
دوالي الخصيه بالكشف الاكلينيكي بتتحس بيد الطبيب كأنها مثل كانك ممسك بكيس به ديدان bag of worms هذا هو المصطلح الذي يطلق على احساس الايد وهي ممسكه بدوالي الخصيه
والتشخيص التاكيدي طبعا بيكون بالاشعه التلفزيونيه على الكيس
ممكن تكون حالتك دوالي من الدرجه الاولى والدكتور لم يهتم بها
فممكن تأخذ دافلون قرص ثلاث مرات لمده ثلاث شهور وارجو طبعا عدم حمل اشياء ثقيله وعدم ممارسه الرياضيات التي تتطلب حزق