انا اعانى من انزلاق غضروفى ادى الى ضغط الاعصاب على رجلى اليمين عرق النسا بقالى شهر تقريبا نايمه على ضهرى مبقدرش اقف او اقعد من 3 اسابيع خدت حقنة...

رقم الاستشارة الطبية: 48129
تاريخ الاستشارة: 20 أغسطس 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 835
زائر
انا اعانى من انزلاق غضروفى ادى الى ضغط الاعصاب على رجلى اليمين عرق النسا بقالى شهر تقريبا نايمه على ضهرى مبقدرش اقف او اقعد من 3 اسابيع خدت حقنة بيتافوس وارتحت عليها من الالم شويه لكن من يومين تعبت جدا ورحت لدكتور تانى وعرفته انى خدت الحقنة دى فكتبلى على حقنة ادرينو كورتين 3 حقن فالتلت ايام ورا بعض هل ينفع اخدهم ولا غلط مع البتافوس علشان فى دكتور قالى من فترة انى مينفعش اخد حقنه كورتيزون الا كل 3 شهور

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
طبيعة العمل
مهندسه
أمراض مزمنة
لا يوجد
تشخيص الطبيب
عرق النسا

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، تحتوي ابر بيتافوس علي بيتاميثازون بمركبين احدهما طويل المفعول لذلك يجب المباعدة بين فترات استعمال الابر تجنبا لحدوث اعراض جانبية بسبب فرط الكورتيزون
يجب تقييم حالة الفقرات من حيث وجود ضغط علي العصب والاضطرار للجوء للحل الجراحي وذلك باجراء اشعة MRI LUMBOSACRAL