انا حامل ف اول الرابع وعندى امساك من نصف الشهر الثالث...

رقم الاستشارة الطبية: 98337
تاريخ الاستشارة: 1 فبراير 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 42
زائر
انا حامل ف اول الرابع وعندى امساك من نصف الشهر الثالث اخدت دوفلاك ومرهم معملش حاجه النهارده لقيت دم مع البراز وخايفه ياثر على الجنين و شغاله فى العياط وجالى وسواس ان الدم ده من فتحه الشرج ومن قدام كمان ايه الحل فى الامساك الشديد ده وهل ممكن تطلع بواسير اروح اكشف مسالك هل هياثر على الجنين من كتر الحزق يكون كده اتاثر طيب

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لا اعمل
الحالة النفسية
توتر

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
من المعروف والشائع ان الحمل بيضغط علي القولون وهرمونات الحمل بتقلل حركه الامعاء وتسبب امساك
لكن
متقلقيش غالبا الدم من الشرج ودة تقدري تعرفيه بان بعد التبرز بيكون عندك الم شديد في الشرج بسبب شرخ بيحدث في الشرج بسبب نزول براز جاف
وطالما لا يوجد تقلصات شديدة في الرحم دة بينفي ان حدث مشكله بالحمل
لكن الامساك فيه خطورة علي الحمل لان الحزق ضار طبعا
قللي اكل نشويات وكتري خضار وفاكهه واشربي 3 لتر ماء يوميا
استخدمي لبوس جلسرين قمع شرجي مرة يوميا