السلام عليكم ،، ذهبت لطبيب جهاز هضمي وقال عندي قولون...

رقم الاستشارة الطبية: 98773
تاريخ الاستشارة: 19 فبراير 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 50
زائر
السلام عليكم ،، ذهبت لطبيب جهاز هضمي وقال عندي قولون عصبي ومعدة عصبية كتبلي كولونا ٣ مرات وڤونسيكا ٢٠ مرة قبل الفطار بنص ساعه والعلاج لمدة. شهر ،، بس مش حاسه العلاج فادني اوي ومش عارفه ايه فايدة فونسيكا ليا ،، والعلاج رفع هرمون اللبن جدا وصل فوق ال ٢٠٠ خلال تلات أسابيع وانا ببحث عن الحمل عموما ،، بس شكوتي الأساسية في القولون مش المعده لكن وهو بيضغط في الكشف وجعتني هي والقولون ،،، ممكن انسحب من الدواء لو مش حاسه بفايده كبيرة ولالازم أكمل الشهر ?? أنا لما اظبط الأكل ببقى افضل بس في عدم ارتياح عام مع ألم سواء باكل أو من غير،، هل فونسيكا لازم يترك بالتدريج هو وكولونا والطريقه وشكرا جزيلا

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
تشخيص الطبيب
قولون عصبي
التعديل الأخير:

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
الحقيقه متلازمه القولون العصبي بيحدث بها اضطراب بحركيه الجهاز الهضمي عامه ومشاكل قولون ومعده
ودواء كولونا يحتوي علي ماده فعاله تسمي سولبريد وهي تؤثر علي كيمياء المخ وهو علاج يؤثر علي افراز الدوبامين ويستخدم لعلاج الذهان
ومن اثاره الجانبيه انه بيزيد هرمون اللبن فعلا
ويجب تتوقفي عنه بالتدريج فعلا
يعني بدل من ان تاخذي 3 مرات خذي مرتين لمده يومين ثم مرة لمده يومين ثم مرة يوم بعد يوم ثم مرة كل 3 ايام ثم توقفي
وساصف لكي بديل
coloverin d
كبسوله مرتين
لكن اعملي تحليل براز عادي وتحليل ميكروب حلزوني في البراز