التهاب حلق شديد وعظمي يوجعني

رقم الاستشارة الطبية: 5706
تاريخ الاستشارة: 14 أبريل 2020
أجوبة: 2 / مشاهدات: 964
زائر
من اربع ايام ..جالي احتقان ف الزور و عضمي كان واجعني جدا ..خدت حقنه فولتارين عضمي اتحسن و غالبا مكنش في حراره بترتفع ممكن حراره حوالين الرقبه بس ..تاني يوم التهاب زوري زاد لدرجة اني حسيت كأنه في كتلة لحم ف زوري و لا قادره ابلع ريقي ..وكان الالم مسمع ف ودني بس ودني مش وجعاني نفسها
اخدت حقن راميتاكس 1جم كل 12ساعه بدأت احس بتحسن كبير ف اليوم الرابع اللي هو النهارده رجعت احس باحساس ان في لحمة ف زوري تاني و لقيت اللثه عندي وارمه جامد

الجنس
أنثى
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا يوجد
هذه التهابات بكتيرية في اللوزتين وتحتاج لحقن سيفوتاكس واحد جرام كل ١٢ ساعة مع غرغرة ومشروبات ساخنة

Dr. Samar Essam

طبيب معتمد
استمري في أخذ حقن الراميتاكس و يمكن اخذ 4 حقن فقط كل 12 ساعة و بعدها مضاد حيوي أقراص و ارتفاع درجة الحرارة حول الرقبة نتيجة الالتهاب.. و ينصح بشرب قدر كافي من الماء و تناول المشروبات الدافئة خاصة المطهرة للحلق كالعسل بالليمون و النعناع بالليمون.. و يمكن تناول مسكن عند اللزوم مثل نوفالدول... مع التمنيات بالشفاء العاجل