البيريود وجعها رهيب وبتنزل كتيره جدا

رقم الاستشارة الطبية: 38749
تاريخ الاستشارة: 15 فبراير 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 167
زائر
انا سني هكمل 18 سنه في شهر 5 وعندي البيريود بتنزل 8 ايام اول 3 او 4 ايام بتبقي كتيره جدا. هذا غير ان وجعها رهيب جدا محدش يستحملو مع ترجيع وهبوط في القلب ودوخه ومقدرش ااكل حاجة لمدة يوم كامل او يومين د غير كمان بتفضل اليوم الاول والتاني والتالت وجع ولازم اكتر من مسكن ف د من ايه؟ وبتنزل بنزيف جامد خصوصا اول يوم لحد تقريبا 5 او 6 ايام السابع والتامن بتقل شويه والموضوع قالقني جدا عشان قرات عن حاجه اسمها بطانه الرحم المهاجره + لما كشفت قالو ان مفيش تكيسات ادوني دافلون للنزيف معملش حاجة بالعكس زودها ولغبطها وقالولي استعملي مسكناات مع العلم انها منتظمه بتيجي كل 28 يوم ،، يوم ما بتتاخر بتتاخر يوم او يومين

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالبه
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا

Dr Mary Attytalla

أخصائي صحة انجابية
عزيزتى الاعراض التى تعانى منها من الم شديد واحساس بالقئ اثناء الدورة طبيعى
البطانة المهاجرة تحدث فى حالات معينة بعد الولادة او القيصرية ولها اعراض مختلفه عما يحدث معك
المشكلة الحقيقية هى كمية الدورة وطول مدتها
تحتاجى الى علاج هرمونى ياخذ من خامس يوم الدورة لمجة 21يوم ثم يكرر بنفس الطريقة مع كل دورة لمدة شهور
Steronate tab
وفيتامين لعلاج الانيميا
Feroglobin cap
كبسولة بعد الغدا
بمكنك عمل تحليل
CBR
TSh

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ،تعانين من أعراض متلازمة ماقبل الدورة الشهرية ، الأعراض تستمر خلال فترة الدورة وذلك لسبب غير معروف وتصيب الغالبية العظمي من السيدات في سن الإنجاب
يجب استبعاد الأسباب المرضية التي تؤدي إلي ذلك كوجود تكيسات بالمبايض أو احتقان بالحوض نتيجة التهابات او ورم ليفي
يجب عمل سونار علي الحوض لاستبعاد وجود أسباب تؤدي إلي احتقان الحوض
يمكنك تناول أقراص menobrocond قرص مرتين يوميا قبل نزول الدورة بخمسة أيام والاستمرار خلال الدورة
أقراص steronate مرتين يوميا بنفس الموعد من اليوم الحادي عشر للدورة وحتي اليوم 25 لثلاث أشهر متتالية لتنظيم الدورة