الاغماء المفاجئ مع انيميا

رقم الاستشارة الطبية: 36160
تاريخ الاستشارة: 25 ديسمبر 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 351
زائر
بدأت مشكلتي قبل ٣ أشهر، وهي دوخه مفاجئه وتخبط في الذهن والتركيز وتشوش في الرؤيه وضربات قلب سريعه ومبقاش قادره اكمل طريقي. اول تاني تالت مره الموضوع لما حصل مهتمش وقلت عارض وهيعدي بس للاسف النوبات مش بتنتهي.
قررت المتابعه بعد ما نوبتين حصلوا تعرضت فيها للاغماء، مره منهم في الاسعاف قالولي الضغط ارتفع.
بدات متابعه بعد الموضوع ده
وعملت تحليل الدم كان في انيما وبالفعل استخدمت الحديد بعدها بشهرين كان ظبط لما عدت التحليل
ارتحت اسبوعين تقريبا مع استخدام الحديد وفكرت الموضوع انتهي بس للاسف النوبات رجعت تاني .
عملت تحليل لفيتامين A طلع 47 في الطبيعي.
روحت لطبيب عيون انا عموما بلبس نظاره بس كان الكشف سليم مفيش تغير في النظر وضغط العين مظبوط.
وجهني طبيب العيون لمخ واعصاب عملت رنين ورسم مخ وطلع مظبوط.
روحت للطوارئ بعد ما حصلت نوبه شديده وانا في الشارع وجهوني لانف واذن وطلع مظبوط بس كتبلي علي علاج للاتزان .

الجامعه كانت طلبت مني تقرير طبي للتدريب من ضمنه فحص للرئه وطلع ان في توسع خفيف بالاورطي.
الحقيقه انا قررت مروحش تاني لاي طبيب ولا اتابع واتأقلم، مبحاولش افكر خالص بس الموضوع مش بايدي انا بكون كويسه وفجأه التعب بيحصل

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالبه واعمل عمل خفيف اونلاين
الحالة النفسية
جيدة ، امور مستقرة ادرس واعمل اونلاين
أمراض مزمنة
التهاب معده
أدوية مستخدمة
بانتو في حالة الحاجه
تشخيص الطبيب
التهاب معدة وحساسية جلوتين ظهرت بمنظار المعده ولم تظهر بتحليل الدم

Dr Heba Salaheldin

أخصائي رعاية
عليكم السلام ورحمة الله
اخي العزيز اولا يحب عليك الهدوء التام لا داعي للتوتر فكل مرض بأذن الله له علاج يساعد علي الشفاء والشفاء التام بيد الله
ثانيا لا يجب ترك الامر دون فحص جيد وعلاج
اذا كانت اختبارات الاتزان سليمة ولا يوجد بها مشكله فيفضل عمل دوبلر علي شرايين الرقبة لمعرفه اذا هناك اي ضيق بالشرايين يسبب الدوخة والاغماء ثم عمل ايكو علي القلب
لذلك بجب التوجه لفحص طبيب اوعية دموية بعد عمل الفحص

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، حدوث الاغماء المفاجئ قد يكون نتيجة حدوث تجلطات مؤقتة بالاوعية الدموية وذلك نتيجة لأسباب منها ارتفاع الكوليسترول بالدم وارتفاع ضغط الدم ووجود مشكلة بالقلب ولذلك يجب عمل تخطيط للقلب وبالمجهود وكذلك ايكو للتا من حالة عضلة القلب والصمامات والأوعية الدموية الرئيسية
كما يجب عمل تحاليل
complete blood picture ,
coagulation profile , INR
Lipid profile
كما يجب ملاحظة استمرار علاج الانيميا لثلاثة أشهر متتالية وهي المدة التي تتجدد فيها خلايا الدم الحمراء ولا يجب التوقف عن مكملات الحديد قبل هذه المدة